Generalforsamlingen blev afholdt på Hotel Hedegaarden, Vejle.

Beretning

Den 14. juli mistede vi et af foreningens mest trofaste medlemmer. Søren Krabbe Olesen. Han var svineavlskonsulent med liv og sjæl. Han og Grethe var altid flittige til at møde op til vores arrangementer, indtil kræfterne svandt. I mange år var han foreningens myndige dirigent, der på en fast og humoristisk måde og med en lun bemærkning forstod at sætte de mest genstridige medlemmer på plads. Ære være hans minde.

2021 blev så året, hvor vi kunne genoptage vores aktiviteter.

Først blev bestyrelsen fuldtallig, da Mogens Nielsen heldigvis sagde ja til at indtræde i bestyrelsen.

Bestyrelsen fortsatte uændret med mig som formand, Bjarke Lassesen som næstformand, Martin Frizner som kasserer, Henry Møller Andersen som sekretær og ceremonimester Mogens Nielsen.

Sidste år fik vi lige holdt generalforsamling, inden der igen blev strammet op på coronareglerne.

Vi er heldigvis lige så heldige i år.

Coronasituationen satte sit præg på første halvår i 2021, så første arrangement blev det udsatte møde om grønne områder i byerne, der nu blev til:

En nyere historisk “rejse” gennem de grønne byrum i Vejle

Torsdag den 24. Juni . Lige før sommerferiens start.

Arkitekt Jakob Østergaard viste rundt i Vejles bymidte og fortalte engageret om Vejles planer for at modstå fremtidens vandproblemer. Her var halvdelen af deltagerne JA-er uden for vores forening. En spændende eftermiddag i Vejles centrum, hvor vi hørte om ændringerne i bymitten, der statede i begyndelsen af 1990-erne. Ændringerne langs åen gav anledning til store protester. Efter et havlt år var alt OK og efter 2-3 år kunne ingen huske, hvordan der så ud tidligere.

Næste arrangement var så et rent fagligt.

Den 27. august var vi på besøg hos Ladegaard Duroc i Børkop.

2 unge engagerede fætre, der har fundet en god niche.

Her var stor tilslutning, men kun fra vores egen kreds. Her blev det klart, at langtidsplanlægning er vigtig. Vi var inde i ferietiden, da den endelige dato blev fastsat, og selvom vi syntes, at vi var i god tid, så havde alle, der havde med hjemmesideredaktionen på JA kontoret at gøre, ferie, så vores arrangement kunne ikke komme på hjemmesiden i god tid. Ærgerligt. Men vi var en passende flok til at kunne høre og se. Vi sluttede med smagsprøver på nogle af produkterne, og der blev handlet livligt i gårdbutikken, inden vi kørte hjem.

Så er vi fremme ved i dag den 29. oktober, hvor vi har hørt om dronernes muligheder i fremtidens landbrug. Et emne, som før har været en mulighed som foredrag. Dejligt at høre om den nyeste viden og muligheder på dette felt.

Vi har også haft besøg på solcelleparken i Vandel på programmet, men det må blive et af næste års arrangementer. Solcelleanlæg må jo flere steder kæmpe en forgæves kamp mod lokalbefolkningen. Uforståeligt i disse miljøtider.

Tak til bestyrelsen for samarbejdet i årets løb.

Også tak til Henrik for at ajourføre vores hjemmeside.

Jens Erik Rasmussen

Referat:

  1. Henrik Krebs Jensen vælges til dirigent og revisorerne Christian Hansen og Erik Groth som stemmetællere. Dirigenten konstaterer at generalforsamlingen er lovligt indvarslet og beslutningsdygtig.
  2. Formandens beretning ved Jens Erik Rasmussen 
    (Se manuskript ovenfor) 
    Formanden indleder med at udtale mindeord om Søren Krabbe Olesen der døde i juli måned i år. Forsamlingen ærer hans minde i stilhed. Året har budt på 2 arrangementer som kunne gennemføres efter gældende restriktioner. Først var vi en tur rundt i Vejle med stadsarkitekten og fik vist de nye byrum og den kommende bebyggelse på Ny Rosborg grunden. En meget spændende tur med indblik i hvordan byudvikling kan ske.

    Den næste og sidste tur var besøg på Ladegaard Duroc i Børkop hvor fætrene Jens og Håkon Ladegaard Jensen har etableret sig med slagterforretning med salg af egenproduceret Duroc grise samt mange andre gode varer. Omtale kan ses på foreningens hjemmeside trekant-ja.dk  
  3. Regnskab for 2020/21 ved kassereren Martin Fritzner
    Bilag udleveres og viser et underskud på 564,- kr. og en beholdning på 18.738 kr. Der 18 medlemmer der har betalt kontingent et fald på 3 fra sidste år. Kontingent er uændret 150.- kr. pr. år.
    Beretningen og regnskabet godkendes under et.
  4.  Der er ingen indkomne forslag 
  5. Foreningens fremtid ved formanden
    Der er kun 18 medlemmer i foreningen som for de flestes vedkommende er pensionister. Er det tid at nedlægge foreningen? Nej vi skal fortsætte, gerne med dagsaktuelle besøg som Vandel Energipark med solceller. Eller hvordan produceres ærtedrik og havredrik på firma i Hedensted. Flere indlæg fremhævede fordelen ved, at der er en aktiv forening som kan finde og give adgang til at besøge spændende steder i området. Gerne med fokus på andre ting end det rent faglige. Vi er nu et netværk under JA som alle kan se og deltage i vores arrangementer.  
  6.  Valg til bestyrelsen
    Der er genvalg af Jens Erik Rasmussen, Martin Fritzner og Mogens Nielsen.
  7.  Valg af suppleant. Krister Persson vælges.
  8.  Genvalg af revisor Erik Groth (forudsat der er øl til revisorerne næste år)
  9. Suppleant. Dder vælges ingen
  10. Eventuelt

Tak til dirigenten og bestyrelsen

Referent
Henry Møller Andersen

Godkendt 29. november 2021 pr. e-mail af
Henrik Krebs Jensen, dirigent