Generalforsamling 2020

Beretning

 v/ formanden

Velkommen til årets generalforsamling her i Torvehallerne i Vejle.

Sidste års generalforsamling holdt vi med fagligt foredrag og rundvisning og middag i Lego House. Stor deltagelse med 22. Heraf 2 JA-er, som ikke var med i vores forening, men det er foreningens ønske, at alle skal kunne deltage i arrangementet.

  På generalforsamlingen blev Carsten Jakobsen og jeg genvalgt. Bjarke Lassesen blev suppleant.

 Det konstituerende møde blev holdt den 18. november hos Henry Møller Andersen i  Børkop.

 Jeg blev genvalgt som formand, Martin som næstformand, Carsten kasserer og Henry sekretær. Udover konstituering så er det vigtigste punkt på dette møde det kommende års arrangementer. Dem fortæller jeg om senere.

  Omkring nytår meddelte Carsten Jakobsen, at han 1. februar tiltrådte stillingen som godsforvalter på Gjorslev Gods. Det krævede handling og ny konstituering af bestyrelsen. Det værste ved at skifte kasserer er bl. a., at så skal bankforbindelsen have besked, og det kræver fuld bestyrelse i henhold til vedtægterne.

  Ved bestyrelsesmødet den 20. januar hos mig klarede vi problemet med, at jeg fortsatte som formand, Bjarke Lassesen kom ind som næstformand, Martin Fritzner blev ny kasserer, Henry Møller Andersen fortsatte som sekretær, og Carsten Jakobsen fortsatte i bestyrelsen som ceremonimester.

 De nødvendige oplysninger blev straks sendt af sted til Danske Bank, MEN det er utroligt så mange gange, de blev ved med at efterlyse oplysningerne. Mindst 10 tror jeg. Til sidst faldt det dog på plads. Samme besvær har jeg haft i en anden forening og andet pengeinstitut.

  Som første arrangement i 2020 havde vi planlagt temaet ”Grønne Områder i byerne” med besøg i Vejle, den 18. maj, hvor arkitekt i Plan Teknik & Miljø, Jakob Østergaard, skulle vise rundt og fortælle, hvordan Vejle Kommune greb emnet an.

 Så kom Corona-epidemien og satte en stopper for dette. Emnet er stadig meget aktuelt, så måske er det et emne til 2021. Alle forberedelser er på plads. Det må også kunne tiltrække andre JA-er.

 Det lykkedes til gengæld at gennemføre årets næste arrangement, nemlig besøget på Sejet Planteforædlingsstation den 13. august. Her fortalte direktør Birger Eriksen om moderne planteforædling.  Et meget spændende besøg med orientering og rundgang i bygningerne. Planteforædlingsstationen inviterede på smørrebrød, inden vi tog afsked. 11 deltagere.

 Heraf halvdelen JA-er. Så ud fra dette var det også en succes, selvom der ikke var mange af vore egne medlemmer. Desværre har dette tiltag ikke givet flere medlemmer til vores forening.

  Så er vi nået frem til i dag. Ikke en let beslutning, men valget blev trods alt,  at vi gennemfører generalforsamlingen efter den oprindelige plan.

 Vi startede med besøget i Den katolske Kirke, hvor vi overværede messen og sognepræst Jan Ophoff viste rundt bagefter, og fortsatte så her til Torvehallerne.

  Alle foreninger og arrangører af aktiviteter har haft det svært i 2020, så med en gennemførelsesprocent på 66 må vi vel være tilfredse, selvom tilslutningen forståelig har været under det ønskede.

  Tak til bestyrelsen for samarbejdet i årets løb. En særlig tak til Carsten for din tid i bestyrelsen. Du har været et værdifuldt støttepunkt. Tak for dit spændende foredrag om dit jobskifte, og vi ønsket dig og Britta alt godt i fremtiden.

  Jens Erik Rasmussen

Referat

 1. Henrik Krebs Jensen vælges til dirigent og Krister Perrson som stemmetæller. Dirigenten    konstaterer at generalforsamlingen er lovligt indvarslet og beslutningsdygtig.

 2. Formandens Beretning ved Jens Erik Rasmussen. Det har været et noget anderledes år idet kasserer Carsten Jacobsen pr 1. februar er tiltrådt en stilling som godsforvalter på Gjorslev på Stevns. Efter meget besvær med Danske bank om persondata og underskrifter blev Martin Fritzner godkendt som ny kasserer. Som ny i bestyrelsen indtrådte suppleant Bjarke Lassesen for at bestyrelsen kunne blive fuldtallig. Forårets program i Vejle blev aflyst pga. corona. Næste besøg på Sejet planteforædling blev gennemført den 13. august hvor 11 deltagere fik rundvisning og grundig orientering om moderne forædling af hvede, maltbyg, raps mm. Halvdelen af deltagerne var udefra.

Før generalforsamlingen var vi 16 deltagere på et meget interessant besøg i den Katolske Kirke i Vejle hvor præsten viser rundt og fortæller kirkens historie og det daglige arbejde. Derefter spisning i Torvehallerne i Vejle. Formanden takker bestyrelsen og især stor tak til Carsten som får en flot kurv for sit arbejde i bestyrelsen og sit foredrag i aften om det nye job på Gjorslev.

Beretningen godkendes.

 3. Regnskab for 2019/20 ved kassereren.Bilag udleveres og viser et overskud på 1619,- kr og en beholdning på 19.302 kr. Christian Hansen der ikke er med i JA spurgte ind til sin egenbetaling til sidste års generalforsamling som figurerede på regnskabet. Forklaringen var at JA ikke havde fået dem opkrævet af foreningen. Medlemmer af JA såvel passive som aktive bliver opkrævet og betaler samme beløb direkte til JA. Regnskabet godkendes.                                                                                      

4. Der er ingen indkomne forslag

 5. Foreningens fremtid ved formanden. Der er kun 21 medlemmer i foreningen som for de flestes vedkommende er pensionister. Er det tid at nedlægge foreningen? Flere indlæg fremhævede fordelen ved, at der er en aktiv forening som kan finde og give adgang til at besøge spændende steder i området. Gerne med fokus på det faglige. Der var også tanker om at vi kunne være et netværk under JA uden at være en decideret forening. Dog er der bekymring for om den løse struktur kan holde sammen på de frivillige.

 6. Valg til bestyrelsen. Der er genvalg af Henry Møller Andersen og Bjarke Lassesen

Mogens Nielsen foreslås som nyvalgt.

7 Valg af suppleant Generalforsamlingen bemyndiger bestyrelsen til at udpege suppleant og bestyrelsesmedlem.

 8. Genvalg af revisor Chr. Hansen

Genvalg af suppleant Mogens Nielsen

 9. Eventuelt

Der kommer forslag til fremtidige besøg som f.eks. Ferguson museet i Glud. Det nævnes også at der er kommet en bog på Saxo af Helle Juhl der handler om ”Barndom på landet” i halvtredserne. Har dreng på Ferguson på forsiden.

Vandel flyveplads der nu er ved at blive omdannet til solcellepark, ejet af Bregentved.

Referent
Henry Møller Andersen

Godkendt 25. okt. 2020 pr. e-mail af
Henrik Krebs Jensen, dirigent